Flex is meer dan alleen gevonden worden

Sinds 2017 staat de combinatie tussen onafhankelijkheid en gemak centraal. Aan de ene kant de vrijheid om als zelfstandige te genieten van het ondernemerschap waarin je zelf bepaalt wat je wel/niet doet. Aan de andere kant het gemak om zaken die veel tijd kosten zo goedkoop mogelijk uit te besteden.

De gezamenlijke gemakken van opdrachtgever en zzp’er

Deze faciliteiten zijn voor zowel scholen als zzp’er een ontzorging. Het scheelt veel geld, tijd en zorgen. Bijkomend voordeel; scholen ervaren dat verschillende zzp’ers op de zelfde manier werken en zzp’ers ervaren dit weer van verschillende scholen. En dat tegen kostprijs, dus zonder winstoogmerk.

 • Overeenkomst Geen Werkgeversgezag (wet DBA)
  Met deze overeenkomst wordt voor 99,9% de schijnzelfstandigheid voorkomen. De verantwoordelijkheid (net als de kosten) voor de juiste overeenkomst ligt bij de school. Via tools > overeenkomsten kun je de school vragen jou een overeenkomst aan te bieden.
 • Urenregistratie
  Voor zowel de zzp’er als de opdrachtgever is een urenregistratie, vanuit de belastingdienst, vereist. Via de administratietool houd je eenvoudig (en gratis) je uren bij. Afhankelijk van de schoolinstellingen zet jij of de school deze uren eenvoudig om in een factuur.
 • Facturatie
  Van aanmaken van de factuur tot en met het versturen van de betalingsherinneringen. Helemaal geautomatiseerd. Dit scheelt betalingskantoren veel tijd en voor de zzp’ers is het fijn dat de facturen voldoen aan de btw-vrijstellingseisen

De extra’s voor de zelfstandige

 • Gevonden worden (acquisitie)
  Scholen kunnen jou individueel (via de profielpagina’s) en collectief (via een flexaanvraag) benaderen. Bij een flexaanvraag heeft de school ervoor gekozen de administratie via flex te laten verlopen. Bij individuele benadering is de administratietool een optie.
 • Verzekeringen
  Als eerste in Nederland hebben wij (samen met ALICIA) het mogelijk gemaakt dat je als zzp’er alleen maar premie betaalt over de uren die je gewerkt hebt. Dus geen kosten in vakanties of als je niet werkt. Niemand mag de zzp’er verplichten te verzekeren, maar we kunnen de drempel wel verlagen. Lees meer over de verzekeringsopties
 • Rechtsbijstand
  Zeer binnenkort meer info
 • Referenties
  Je profielpagina is jouw online cv. Referenties van jouw opdrachtgevers passen hier bij. Werk je via de administratietool, dan worden referenties automatisch opgevraagd. Je kunt uiteraard ook zelf mensen vragen iets toe te voegen
 • Professionalisering via de teamkamer
  Het platform puilt uit van expertise. Het is heel goed mogelijk om trainingen en cursussen te volgen, dan wel te geven. Ook zijn er zzp’ers die aanbieden profielfoto’s, websites en logo’s te maken.
 • Pensioen
  Zeer binnenkort meer info
 • Boekhouding
  Sommige zzp’ers vinden het leuk, anderen gruwelen er van. Hoe dan ook, het moet gebeuren. Flex doet niet jouw boekhouding. Wel kun jij jouw account koppelen met boekhouders en/of boekhoudsystemen. Handig voor je facturen.
 • Bijeenkomsten
  Maandelijks plannen we een uurtje om online informatie te halen en/of te brengen. Uiteraard facultatief. Aan het einde van het schooljaar (eerste zaterdag in juli) sluiten we af met een Flextival
 • Teamkamer
  Zeer binnenkort meer info
 • Updates
  We waren nooit zo ver gekomen als we met z’n allen stil waren blijven zitten. Het platform beweegt en hier delen we met regelmaat updates over. Deze komen in je berichtenbox, staan onder tools (met AI) en kunnen naar je WhatsApp gestuurd worden.

 

Flex werkt!

Aan de faciliteiten zit geen winst gekoppeld. Daarom werkt flex vanuit de behoefte die we gezamenlijk hebben. En hoe meer zzp’ers en scholen Flex gebruiken, hoe beter en goedkoper het werkt. De kracht zit in SAMEN.