ZelfstandigeOnderwijs
FAQ       Contact

 • Blijft de btw-vrijstelling behouden als scholen en zzp'ers elkaar via Flexonderwijs vinden?

  Lesgeven heeft een btw-vrijstelling in Nederland. Het facturen zonder btw houdt de kosten voor de scholen dus zo laag mogelijk. We hebben Flexonderwijs zo ingericht dat er geen sprake is van bemiddeling/payrolling en deze vrijstelling dus behouden blijft.
 • Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

  Vanuit vertrouwen. De zzp'er is zijn/haar eigen visitekaartje. Zzp'ers die hun vak niet verstaan, zullen dit niet vanuit zzp'erschap voortzetten. Als de zzp'er zelf bepaalt welke kwaliteiten zij gaan inzetten, werkt dit voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer het beste. Sinds 2018 hebben we over 5000+ klussen minder dan 5 ( 0,01%) klachten gehoord. Dit sterkt ons om kwaliteit vanuit vertrouwen aan te blijven vliegen.
 • Wat zijn de verschillen met bemiddelaars/detacheerders en andere platforms?

  Het grootste verschil is dat Flexonderwijs geen verdienmodel nastreeft. Hierdoor bepalen en beperken we niets. We maken het mogelijk dat scholen en zzp'ers gezamenlijk bepalen wat, of en hoe er gewerkt wordt. Overnameboetes en contactverboden? Daar doet Flexonderwijs niet aan! (lees blog)
 • Hoe vindt het onderwijs een zzp'er zonder tussenpartij?

  In een woord; Eenvoudig. In meerdere woorden: dit kan individueel via de openbare kaartenbak met profielpagina's of collectief via een flexaanvraag. De individuele optie werkt het beste bij de vraag vanuit kwaliteit. De collectieve optie werkt het beste wanneer de periode een hogere prioriteit heeft.
 • Is Flexonderwijs gratis of niet?

  Het vinden van zzp'ers door scholen is en blijft gratis. Een profielpagina inclusief alle faciliteiten kost (de zzp'er) eenmalig €49,95. Deze €49,95 zijn tegelijk een drempel voor de niet serieuze zzp'ers. Het is mogelijk (voor scholen) om optioneel en tegen kostprijs geld te besparen met de administratietool (link) op flexineigenbeheer (link.
 • Hoe groter, hoe voordeliger!

  Hoe groter flex wordt, hoe minder flex kost. Dat zit zo ... Flexonderwijs draait kostendekkend. De manuren, de juridische adviseurs en de software moeten worden vergoed. Doordat we veel hebben geautomatiseerd, stijgen de kosten nauwelijks mee bij meer gebruik en als je dezelfde kosten over meer scholen/besturen kunt verdelen, betaalt de individuele school/bestuur minder. Maken we toch winst aan het einde van het jaar, dan geldt ons teruggavebeleid [/belofte].
 • Waarom kost Flexonderwijs de zzp'er geld en niet de school?

  Dat is inderdaad anders dan 'normaal'. Exact de bedoeling. We willen niet 'verdienen' op afhankelijkheid, maar vanuit de mogelijkheden die we bieden. We bieden meer dan gevonden worden. Zo houden we onderwijsgeld in het onderwijs.
 • Kunnen bemiddelaars ook gebruik maken van dit platform?

  Nee ... Organisaties die dit toch wel doen (ook via een omweg) worden, tenzij ook non-profit, openbaar bekend gemaakt.