HOE WERKT HET

Zzp’ers vinden én administreren

Registreren

Inloggen

Zonder account vind je de profielen (om privacyredenen) zonder de achternamen, telefoonnummer en e-mailadres. Log in of maak gratis een account aan met jouw BRIN zonder locatienummer om deze informatie wel te zien.

Kiezen

Vind en selecteer

Je kunt zelf zoeken en zzp’ers benaderen of je plaatst een flexaanvraag waarmee je binnen 24 uur reactie ontvangt van zzp’ers die interesse hebben. In contact komen is eenvoudig en direct. Samen bespreek je de voorwaarden (uurtarief), periode en uren per week.

Overeenkomst

Voldoe aan de wetgeving

Volgens de wet DBA mag je zzp’ers niet inzetten zoals bij loondienst. Een belangrijke voorwaarde is dat er geen sprake is van werkgeversgezag. Om kosten te besparen, hebben we de overeenkomst al klaar staan. De kosten hiervan delen we met z’n allen, inclusief een teruggavebeleid

Inzet

Ervaar de meerwaarde

Je treft elkaar op de dag van inzet. Vraag vooraf of de zzp’er zich kan legitimeren en ervaar vervolgens de kwaliteit en de flexibiliteit van de zelfstandige. Na afloop voert de zzp’er de uren in en kun jij die accorderen, waarna een factuur in je mail volgt.

Veelgestelde vragen

Waarom eerst op Flexonderwijs kijken en dan pas een bureau bellen?

Zzp’ers bij een bureau zijn ook op Flex te vinden. Bemiddelingskosten kun je zo eenvoudig besparen. Het stukje onafhankelijkheid is eveneens een reden om eerst bij Flexonderwijs te kijken en dan pas een bureau te bellen. Je voorkomt overnameboetes en contactverboden en behoudt de btw-vrijstelling. 

Zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van vacatures?

Nee. Wel ga je akkoord met het gebruik van de administratietool tegen kostprijs. Er wordt geen winst gemaakt.

Wat is het uurtarief?

Flexonderwijs laat haar zzp’ers vrij in het bepalen van het uurtarief, waarin wij wel adviseren. Het gemiddelde tarief van een zzp’er via Flexonderwijs zie je op flexcijfers.nl. Afhankelijk van de aard van de opdracht en ervaring kan Flexuurtarief.nl ook helpen aan een indicatie. Zzp’ers die via flex duurder zijn dan via een bureau worden van het platform verwijderd.

Wat is handiger, zelf zoeken of een aanvraag plaatsen?

Mocht je iemand zoeken en in overleg de werkdagen kunnen bepalen, dan is zelf zoeken een passende oplossing. Zoek je iemand voor een specifieke periode/dagen, of met spoed, dan is het plaatsen van een flexaanvraag de beste keuze.

Kan ik voor meerdere locaties een account aanmaken?

Dat kan zeker. Voor deze vraag hebben we zelfs flexeigenbeheer opgezet. Overzicht en controle inclusief gemak.