ZelfstandigeOnderwijs
FAQ       Contact

Zzp’er in het onderwijs.
Herken je dit?

> Terug in het onderwijs, maar niet in loondienst
> Scholen zeggen niet met zzp’ers te werken
> Bureaus maken mij duur, terwijl ik dat niet ben
> Blijf ik met een overeenkomst wel zelfstandig?
> Waar vind ik een groep gelijkgestemden?
Doe de flexcheck

Hoe wil jij gevonden worden?

Flex is het enige echte openbare platform voor alle zzp’ers die zonder tussenpartij in het onderwijs ( PO tot HBO) willen werken. Jij bepaalt hierbij jouw functie en jouw sector.

Flex faciliteert, het onderwijs profiteert.

Jouw openbare profielpagina zorgt ervoor dat scholen jou kunnen vinden (eis vanuit de belastingdienst). Daarnaast kun je ook reageren op de aanvragen die scholen plaatsen.. Heb je contact, dan bepaal jij jouw voorwaarden. Heb je een VOG nodig? Dat faciliteren we ook!

Via onze administratietool ben je verzekerd van een overeenkomst geen werkgeversgezag die maandelijks wordt geüpdatet. De tool stuurt, namens jou, facturen waarbij de btw-vrijstelling behouden blijft. Het enige wat jij hoeft te doen, zijn je voorwaarden bepalen en de uren registreren. Zelfs betalingsherinneringen faciliteren we.

Flex is meer dan alleen gevonden worden. Zo bieden we de mogelijkheid om vanuit de teamkamer met elkaar en andere experts in contact te komen. Iedere maand is er een online Flexbijeenkomst die we jaarlijks afsluiten met een Flextival. Ook is het mogelijk trainingen te volgen EN te geven. Er loopt binnen het netwerk van Flex namelijk meer dan genoeg expertise/kennis rond. Daarnaast kun je eenvoudig meeprofiteren van onze partnerships. Denk daarbij aan verzekeraars, online boekhoudpakketten, juristen, profielfotografie, websitemakers, logo-designers, enzovoort. Collectieve voordelen, vanuit zelfstandigheid dus.

1000+ onderwijs zzp’ers zijn je voorgegaan


> Combineren van afwisselende werkzaamheden
> Zonder strukstok en met eigen voorwaarden
> Gemak en de transparantie van de administratietool
> kennisnetwerk

Zonder tussenpartij in het onderwijs werken

  • Account
  • Opdracht
  • Overeenkomst
  • Facturen

Profiel aanmaken

Met een profielpagina (€49,95 excl btw) ben je 24/7 bereikbaar voor opdrachten die aansluiten bij jouw wensen. Lees hier hoe je zzp’er in het onderwijs wordt.

Je favoriete opdracht

Scholen kunnen jou benaderen via telefoon/mail/chat of plaatsen een aanvraag. Jij bepaalt altijd of en welke aanvraag jij beantwoordt

Jouw overeenkomst

Bespreek jouw voorwaarden (inclusief je uurtarief ) met de school en teken een overeenkomst geen werkgeversgezag die de school via flex aanbiedt. TIP; bied deze niet zelf aan.

Administratie zonder zorgen

Na de opdracht heb je recht op de afgesproken vergoeding. Voer je uren in via de tool en de facturatie (inclusief herinneringsfacturen) gaat vanzelf. Zo voorkom je onjuiste facturen en lange betalingstermijnen.

Veel gestelde vragen

Ja. En dan biedt flex ook nog eens meer dan enkel gevonden worden.

Het mag, behalve als je gereageerd hebt op een flexaanvraag. Je kunt jezelf de vraag stellen waarom je het zelf zou willen regelen als je veel goedkoper en veiliger uit bent als dit collectief wordt uitgevoerd.

Simpel. Als je dit zelf zou doen, kost het je meer tijd en geld en door gebruik te maken van de tool maak je het voor het onderwijs goedkoper (zie teruggavebeleid [/belofte])

Ja, er zijn zelfs besturen die alle zzp-inzet (ook buiten het platform) via het platform laten lopen. Het geeft ze overzicht en controle. 

We realiseren ons dat wij dit anders doen dan bureaus. Bewust … want met een vast bedrag per jaar houden we het transparant en goedkoop. Daarbij is de 50 euro een gezonde drempel gebleken voor zzp’ers die twijfelen, waardoor we enkel echte zzp’ers op het platform hebben. 

Hoe groter flex wordt, hoe minder flex kost. Dat zit zo … Flex draait kostendekkend. De manuren, de juridische adviseurs en de software moeten worden vergoed. Doordat we veel hebben geautomatiseerd, stijgen de kosten nauwelijks mee bij meer gebruik. Als je dezelfde kosten over meer scholen/besturen kunt verdelen, betaalt de individuele school/bestuur minder. Maken we toch winst aan het einde van het jaar, dan geldt ons teruggavebeleid.

We steken graag onze nek uit

Toen Flexonderwijs in 2018 begon, was zzp’en in het onderwijs nog onwenselijk. We worden sindsdien met regelmaat gevraagd ons te mengen in deze maatschappelijke discussie.

Hoe wij met jouw privacy omgaan

De website, het platform en de database voldoen uiteraard aan de laatste eisen ten aanzien van beveiliging en codering. Wij slaan gegevens encrypted (AES-256-CBC) op en hosten op ISO gecertificeerde servers.