Waarom we dit doen
We hebben in het onderwijs een lek voor wat betreft onderwijsgeld, onderwijspersoneel en onderwijskwaliteit. Volgens Dennis (softwaredeveloper) en Jan-Willem (leerkracht) gaat het niet om veranderen, maar om bewustwording. “Geld is niet automatisch de oplossing voor alle onderwijsproblemen.”
In 2018 is Flexonderwijs gestart, waarbij we faciliteren in kennismaken, informeren en administreren. “Voor professionals en voor opdrachtgevers die het anders willen doen dan hoe we het al jaren doen.” Lees hier meer over de start tot nu.

Onderwijs mag wel wat blijer en fitter. Met meer afwisseling en meer waardering.
Benieuwd wat wij het onderwijs beloven!?
Hoe
Het platform is te vergelijken met een marktplein. De zzp’ers hebben een eigen kraampje en bepalen zelf hun diensten, tarieven en openingstijden. Zelfstandigen betalen jaarlijks 50 euro (exclusief btw) voor dit kraampje. Zo faciliteren wij flexibiliteit voor het onderwijs zonder overheadkosten.
Drie mogelijkheden
- De opdrachtgever zoekt zelf. Dit kan met een gratis schoolaccount en de filteropties aan de zijkant. De administratietool is optioneel.
- De opdrachtgever plaatst een aanvraag. Zelfstandigen krijgen 24 uur om te reageren en beide partijen gebruiken de adminstratietool.
- Het bestuur heeft flex-in-eigen-beheer. Hiermee kopen ze de software af voor een vast bedrag per school per maand inclusief teruggavebeleid.

1524
Scholen

379
Besturen
1524+ scholen zijn aangesloten
1348+ zelfstandige actief op platform
Wie zijn wij

Allereerst bestaat flex dankzij de aangesloten scholen en zelfstandigen. Het platform is van de onderwijs-zzp’ers en voor het onderwijs.

Flex heeft zijn bestaansrecht eveneens te danken aan fijne samenwerkingen met partners met een gedeelde visie op goed onderwijs.

Dennis Mede-eigenaar en softwaredeveloper. Werkzaam in commerciële en sociale sectoren.

Jan-Willem Initiatiefnemer en leerkracht basisonderwijs. Als ideeënmeester bemoeit hij zich graag met het onderwijs.