ZelfstandigeOnderwijs
FAQ       Contact

Flex staat voor behoud van onderwijsgeld en -personeel. Wij faciliteren, tegen kostprijs, een nationale kaartenbak inclusief het administratieve kruispunt waar de zzp’er en het schoolbestuur elkaar zonder afhankelijkheid van een bureau tegenkomen.

Tegen kostprijs

Om het Flexonderwijs duurzaam in de lucht te kunnen houden, vragen wij enkel de kostprijs ter vergoeding. Door onze automatiseringen stijgen de kosten niet evenredig mee bij meer gebruik. Hier is winst te halen voor het onderwijs. Hoe? De totale kosten worden verdeeld over de afnemende besturen. Hoe meer afnemers, hoe lager de individuele kosten. Flex biedt een bespaarmodel. 

Het teruggavebeleid

Aan het einde van het schooljaar wordt de winst verrekend over het aantal scholen en het aantal maanden dat er voor FIEB is betaald. Dit doen we met terugwerkende kracht. Vanaf augustus 2024 krijgen de besturen de keuze wat ze met deze gelden willen doen.

En hoe zit dat dan voor augustus 2023?

In de overeenkomsten van 22/23 is het teruggavebeleid al op voorhand verwerkt. Dit is terug te vinden in de overeenkomst.