Verwerkersovereenkomst

4 februari 2021
Leestijd: 1 min

De privacy van de leerling en de school

De school is volgens de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) verplicht ervoor te zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens veilig gebeurt en dat de privacy van leerlingen en werknemers gewaarborgd is.

Omdat de zelfstandige als externe partij gezien kan worden, is het logisch dat een school de zelfstandige vraagt deze verwerkersovereenkomst te ondertekenen.

 

Wat is een verwerkersovereenkomst?

Iedere school maakt gebruik van digitale producten of diensten, zoals een leerlingadministratiesysteem of een digitaal leermiddel waar persoonsgegevens geregistreerd worden. Als de zelfstandige toegang krijgt tot deze systemen/informatie dient de school de externe partij te vragen om een verwerkersovereenkomst te ondertekenen. Hiermee blijft de privacy van de persoonsgegevens gewaarborgd.

In een verwerkersovereenkomst staat welke persoonsgegevens de externe mag verwerken en met welk doel. Een school is en blijft verantwoordelijk voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van leerlingen en beslist wat de externe partij wél en niet met de persoonsgegevens mag doen.

Bron en meer informatie

 

Gerelateerde artikelen

14 oktober 2024

DBA checklist

Artikel bekijken
11 oktober 2024

Veel kritiek op de wet DBA

Artikel bekijken
5 oktober 2024

Hoe een NEE ook een JA is

Artikel bekijken

Interessante informatie

Vorige
Volgende