Bureaus? Vraag door!

4 februari 2020
Leestijd: 2 min

Afgelopen zaterdag (1 feb 2020) werd ik benaderd door een schoolbestuurder. Hij kreeg een zzp leerkracht aangeboden door een tussenpartij ‘met eerlijke tarieven’ voor 550 euro per dag (voor 5,5 uur). “Dat vind ik best duur?!” zei hij. En dat is het. Helemaal als je weet dat deze zzp’er ook op flexleerkracht.nl staat en dan voor omgerekend lerarensalaris 55/60 per uur ingezet kan worden.

Verschil in kosten, hou je vast, bijna 800 euro per week en dan keer 8 weken….

Dit weekend heb ik, tegen mijn principes in, toch bemiddeld. Binnen één klik 7 personen gevonden met een straal van 25 km rond de school. Even een mail gestuurd en nog geen 4 uur later was er een match. Verschil in kosten, hou je vast, bijna 800 euro per week! Het zou gaan om 8 weken…. Trots op deze flexleerkrachten.

Van zzp’ers wordt steeds gevraagd zich te verdedigen tegenover de hoge tarieven… Het zijn níet de zzp’ers, maar de tussenpartijen die aangesproken moeten worden. Of liever nog.. overgeslagen. Deze tussenpartij belt de school en zegt iemand te ‘hebben’, gaat naar flexleerkracht.nl en pikt er eentje uit om deze vervolgens aan te bieden. Dan nog even de tekst “deze is vrij prijzig, sorry.. maar iemand anders hebben we niet voor je”.

Van zzp’ers wordt steeds gevraagd zich te verdedigen tegenover de hoge tarieven… Het zijn niet de zzp’ers maar de tussenpartijen die aangesproken moeten worden. Of liever nog.. overgeslagen.

Scholen.. trap hier niet in. Als je een naam krijgt toegestuurd, google dan even of hij/zij op flexleerkracht.nl staat en benader hem/haar direct. Heb je alleen een voornaam doorgekregen, dan zegt dat eigenlijk al genoeg. Niet doen, je kunt er enorm op besparen zonder dat de zelfstandige minder krijgt.

Om maar te zwijgen over de 21% btw en de “overname-boete” die deze partijen rekenen. Het kan zonder, echt!

Of mis ik een reden waarom sommige schoolbesturen toch met tussenpartijen samen willen werken?

Gerelateerde artikelen

Waarom ik liever zonder tussenbureau werk

Artikel bekijken

Als zzp in het onderwijs? Dit zijn de regels

Artikel bekijken

Welke gegevens mag het schoolbestuur opvragen?

Artikel bekijken

Interessante informatie

Vorige
Volgende