Zeeland maakt kennis met de onderwijsbevoegde zzp’ers

10 januari 2022
Leestijd: 2 min

Het lerarentekort neemt ook in Zeeland toe. Er worden klassen naar huisgestuurd door gebrek aan leraren. Wanneer Marisa (onderwijsbevoegde zzp’er) zich bij verschillende Zeeuwse besturen aanmeldt, krijgt ze te horen niet nodig te zijn.. een week na het verschijnen van dit artikel stond er een nieuw artikel in de krant dat Zeeuwse besturen bij nader inzien toch open staan voor zzp’ers.

AARDENBURG – Zeeuwse basisscholen schreeuwen om invaljuffen en -meesters. Theatermaakster en Flexleerkracht Marisa Laperdrix (37) uit Aardenburg wil dolgraag helpen. Ze is gediplomeerd dus één plus één is twee, zou je zeggen.

Een vaste baan als juf zou Marisa niet meer willen, maar haar hart ligt bij het onderwijs. Na een burn-out stopte ze zeven jaar geleden als leerkracht: de werkdruk werd haar te hoog. Ze maakte de overstap naar een bestaan als zelfstandig ondernemer. Ze verdient haar brood met theatervoorstellingen voor kinderen. Door corona heeft ze nu minder werk, maar ook voor de pandemie had ze al rustige periodes. In die uren staat ze graag voor de klas als invalkracht. ,,Ik haal daar veel plezier uit. De kinderen kennen me niet, maar ze gaan altijd enthousiast mee in mijn verhalen. Het is een en al vrolijkheid. Dat is heel mooi om te zien.”

Interessante informatie

Vorige
Volgende