ZelfstandigeOnderwijs

De opkomst van de zzp-leraar: ‘Ik word gek gebeld door scholen’

Basisschoolleraren voeren al jaren actie voor een hoger salaris. Ook werd meermaals de noodklok geluid over de werkdruk. Wie niet wil wachten op verandering van hogerhand treedt uit dienst en wordt freelance juf of meester. ‘Dit is mijn manier om druk uit te oefenen.’‘Op één mailtje kwamen 53 reacties’

Vorig jaar studeerde Rozemarie Ordelmans-Zandbergen (25) af aan de ­pabo. Ze ging direct in vaste dienst als kleuterjuf op een basisschool. Waarom ze dat wilde? “Je kan creatief zijn, je ziet kinderen groeien en draagt bij aan hun ontwikkeling.” Toch nam ze voor de zomervakantie ontslag. “Ik wilde meer ervaring opdoen bij verschillende plekken met verschillend onderwijs,” vertelt ze. Verder lezen..

Het Parool, 24 augustus 2019


Rozemarie is niet meer via het platform te benaderen omdat zij in loondienst is gegaan. Gemiddeld gaat 10-20% per jaar terug in loondienst omdat zij de school naar wens hebben gevonden. In dit artikel komen ook nog andere onderwijs-zzp’ers aan het woord. In dit artikel wordt verder ingezoomd op waarom men als zzp’er in het onderwijs wil werken en hoe zij dit ervaren.