ZelfstandigeOnderwijs
FAQ       Contact

  • Waarom moet de zzp'er en niet de school betalen?

    We realiseren ons dat wij dit anders doen dan bureaus. Bewust ... want met een vast bedrag per jaar houden we het transparant en goedkoop. Daarbij is de 50 euro een gezonde drempel gebleken voor zzp’ers die twijfelen, waardoor we enkel echte zzp’ers op het platform hebben.
  • Past het zzp'en wel bij mij?

    Een terechte vraag. Als zzp'er kies je voor meer vrijheid tegenover minder zekerheid. Doe hier de check
  • Wat is het uurtarief voor een zzp'er in het onderwijs?

    Iedere zzp’er mag én kan bij flexonderwijs zijn eigen tarief bepalen. Omdat wij niet aan kartelvorming doen, geven we geen vast bedrag. Wel kunnen we het gemiddeld uurtarief delen (link) om een idee te geven. Het gemiddelde tarief van een leerkracht via Flexonderwijs zie je op flexcijfers.nl. afhankelijk van de aard van de opdracht en ervaring kan jouw uurtarief hier uiteraard van afwijken
  • Is € 50 exclusief btw per jaar echt het enige dat ik aan Flexonderwijs betaal?

    Ja. En dan biedt flex ook nog eens meer dan enkel gevonden worden. Bekijk hier onze faciliteiten [/onze-faciliteiten] vanuit jouw autonomie
  • Wat kost het de school om mij in te zetten via flex en waarom is dat verstandig?

    Vinden is gratis. Omdat werken zonder goede overeenkomst geen werkgeversgezag niet toegestaan is, faciliteert Flex met een tweepartijenovereenkomst (zonder afhankelijkheid naar flex) die maandelijks geüpdatet wordt door juristen. Doordat de kosten van deze tool verdeeld worden over alle gebruikers, betaalt de school altijd minder dan dat ze dit zelf regelen. De administratietool is ook af te kopen door middel van een bestuursaccount.
  • Het bestuur zegt dat ze niet met zzp'ers werken, maar ze staan wel bij flex.

    Dat horen we vaker. "we werken niet met zzp'ers" wordt vaak bedoeld als "wij weten niet hoe we met zzp'ers moeten werken". Het staat scholen natuurlijk vrij dit, via flex, uit te zoeken.
  • Hoe zit het met verzekeringen?

    Als zzp'er bepaal je zelf of en welke verzekeringen je afneemt. Lees hier meer informatie
  • Tarief per uur of per dag?

    Als zzp'er bespreek je een uurtarief en reken je de uren die je werkt. Een dagprijs is hierbij onverstandig, omdat het leunt op de afspraken en verwachtingen bij loondienst
  • Ik heb nog geen KvK-nummer, kan ik mij al aanmelden?

    Ja, zonder KvK- (en btwnummer) kun je wel gevonden worden. inzet zonder KvK is niet mogelijk. Vind je de wachtrijen bij de KvK ook te lang? Lees hier de tips.
  • Kan ik mijn account pauzeren?

    Pauzeren kan op twee manieren. Je profiel op onzichtbaar zetten of je filters en werkgebied aanpassen. Om geen opdrachten te missen, is een tip om in je 'korte beschrijving' aan te geven vanaf wanneeer je weer beschikbaar bent. Je account verwijderen kan ook, maar dan worden ook je gegevens verwijderd (met betrekking tot AVG)
  • Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

    Het uurtarief is afhankelijk van je kosten. Denk hierbij aan kosten voor reiskosten, verzekeringen, pensioen, et cetera. Ook onzekerheid van werk kun je meenemen in je uurtarief. Zo wordt bij kortere opdrachten een hoger tarief gehanteerd dan voor langdurige opdrachten. Een gemiddeld uurtarief vind je hier (link naar flexuurtarief.nl). Het bedrag dat je communiceert is altijd exclusief btw. Aangezien het onderwijs vaak (link naar /btw) vrijgesteld is van btw, geeft dit zelden verassingen.