ZelfstandigeOnderwijs
FAQ       Contact

  • We hebben contact buiten Flexonderwijs om, mogen we de tool gebruiken?

    Ja, dat is mogelijk. Vereist voor gebruik is een account en die is eenvoudig zelf aan te maken. Ben je zzp'er, dan vind je HIER een tekst om aan de opdrachtgever te sturen.
  • Hoe kunnen zzp'ers de school om een overeenkomst geenwerkgeversgezag vragen?

    Zzp'ers kunnen via TOOLS op de knop OVEREENKOMSTEN klikken. Daar is de mogelijkheid om een OVEREENKOMSTVERZOEK te doen bij de school.
  • Hoe kunnen scholen de zzp'er een overeenkomst geenwerkgeversgezag aanbieden?

    De opdrachtgever gaat naar het profiel van de zzp'er en klikt op "overeenkomst voorstellen". Hierna worden de voorwaarden van de zzp'er ingevuld en worden deze voorwaarden ondertekend door school en zzp'er.
  • We regelen de overeenkomst geenwerkgeversgezag liever zelf, mag dat?

    Dat mag, behalve als het contact voortkomt uit een flexaanvraag en/of scholen aangesloten zijn met een bestuursaccount. Je kunt jezelf de vraag stellen waarom je het zelf zou willen regelen als je veel goedkoper en veiliger uit bent als dit collectief wordt uitgevoerd.
  • De zzp'er werkt met eigen administratie. Wat dan?

    Dat is geen probleem. Deze facturen hebben een eigen oplopende nummering en mogen daarom volgens de wet aan je eigen administratie worden toegevoegd. Het is zelfs mogelijk Flexonderwijs te koppelen aan jouw boekhoudpakket, zodat dit automatisch gaat
  • Wat zijn de voordelen van de administratietool?

    Tijd en kostenbesparing. Als je dit zelf zou doen, kost het je meer tijd en geld. Door gebruik te maken van de tool maak je het voor het onderwijs goedkoper (zie teruggavebeleid/belofte]). Daarbij is de overeenkomst altijd up-to-date en zonder addertjes onder het gras. Iedereen via Flexonderwijs maakt gebruik van deze overeenkomst, waardoor er weinig reden is tot discussie over de inhoud. Zo is het vaak binnen een minuut geregeld.
  • Wat zijn de nadelen van de administratietool?

    Alle nadelen die we tot nu toe hebben gehoord, hebben we kunnen oplossen.
  • Is dit ook een overeenkomst met Flexonderwijs?

    Nee, flex is geen partij in deze overeenkomst. Het is een zogenoemde twee-partijenovereenkomst. Geen overnameboetes en contactverboden vanuit flex dus
  • Is er sprake van bemiddeling?

    Om de schijn van bemiddeling te voorkomen, worden bedragen binnen het uur automatisch doorgezet. Hiervoor hebben wij toestemming van de Belastingdienst.
  • Is er sprake van meerdere opdrachtgevers?

    Zzp'ers moeten voldoen aan de wettelijke eis dat zij verschillende opdrachtgevers hebben. Op de factuur staat de verwijzing naar de getekende overeenkomst waarmee bevestigd wordt dat Flexonderwijs niet de opdrachtgever is, maar enkel het betalingsproces faciliteert.
  • Wat is de betalingstermijn?

    In het systeem zit een automatische betalingsherinnering. Je krijgt melding per mail als deze herinnering naar de opdrachtgever wordt verstuurd
  • Wat kost de administratietool?

    De opdrachtgever betaalt voor deze administratieve zekerheid een percentage van het uurtarief. Per dag is dit gemiddeld 20 euro (een schijntje in vergelijking tot met wat men kwijt is aan kosten bij het zelf doen en aan bemiddelingskosten als het via een bureau gaat). Omdat het platform non-profit is, geldt ons teruggavebeleid (link). Indien er meerdere scholen binnen één bestuur gebruik maken van de tool, is het nog goedkoper te kiezen voor flex-in-eigen-beheer (link)
  • Wat is Flex-in-eigen-beheer?

    Omdat gebruik van de administratietool sommige scholen alsnog veel onderwijsgeld kostte en besturen graag overzicht wilden, is er een alternatief, genaamd flex-in-eigen-beheer. Hiermee koopt het bestuur de tool af voor een vast bedrag per school per maand waarmee men onbeperkt zzp'ers kan inzetten. Meer info > flexeigenbeheer.nl