De eerste 5 jaar – Van start tot nu

2 oktober 2022
Leestijd: 3 min

Op 1 augustus 2022 bestonden we 5 jaar. Wat begon met “laten we elkaar helpen” is uitgegroeid tot een faciliterend platform (40% van alle schoolbesturen en maarliefst 1000+ zzp’ers) met nog steeds hetzelfde doel; laten we elkaar helpen.

Een #kripendtekort. Zo.

Het lerarentekort heeft volgens ons een andere reden dan het tekort aan onderwijsbevoegden. Het werk van alleskunner is steeds minder wenselijk en daarom moeilijker vol te houden. Jan-Willem Duim besloot in 2017 als zelfstandige in het onderwijs te blijven om zo te ontdekken of zelfstandigen kunnen zorgen voor een #krimpendtekort.

De flexibiliteit die zelfstandigen het onderwijs boden, bleek ademruimte geven aan de mensen in loondienst. Het gevolg; meer mensen blijven in het onderwijs. Tegelijkertijd heeft “de stille reserve” een alternatieve manier om terug te keren in het onderwijs. Het platform groeide hard. Na twee jaar kwamen er naast Flexleerkracht ook Flexdocent en Flexadvies. In totaal telde Flexonderwijs 350 aangesloten zelfstandigen die gevonden konden worden zonder tussenpartij.

Het professionele jasje

In 2020 werd de beslissing genomen om het platform te professionaliseren en daarbij kwamen de kennis en talenten van Dennis Jungerius als geroepen. Dennis is softwaredeveloper en werkzaam in commerciële en sociale sectoren. Vanaf 31 januari 2020 hebben Dennis en Jan-Willem (vrienden sinds 1998) FlexPlus opgericht. Hiermee heeft Flexonderwijs een goed geregelde bedrijfsvorm en kunnen we onze diensten nog beter en duurzamer aanbieden.

De updates volgen elkaar op

Sinds 2020 volgt de ene update de andere op. Van zelf te beheren profielpagina’s tot administratietool. Van flexaanvraag (school / zzp) tot flexeigenbeheer (bestuur). Van verzekeringen tot koppelingen met boekhoudpakketten. Van vogaanvraag-link tot referenties van opdrachtgevers. Maar ook onze teamkamer en daaraan gekoppelde services waarin we websites, cursussen, trainingen, profielfotografie en boekhoudpakketten aanbieden. We zijn nog lang niet uitgeknutseld en bedanken hierbij graag alle scholen en zzp’ers die gezamenlijk voor dit sneeuwbaleffect hebben gezorgd. We doen het immers nog steeds zonder oprijlaan, medewerkers, marketing en recruiters. Zo houden we iedere cent in het onderwijs.
Waar we ook trots op zijn > onze flexcijfers 🙂

 

StudioSwing over Flexonderwijs Flexonderwijs bij ResearchEd De Media over Flexonderwijs Het ministerie van onderwijs over Flexonderwijs Flexonderwijs in het Onderwijsblad (AOb) Flexonderwijs bij de FOTY awards over de wet DBA (AOb)

Gerelateerde artikelen

Waarom ik liever zonder tussenbureau werk

Artikel bekijken

Als zzp in het onderwijs? Dit zijn de regels

Artikel bekijken

Welke gegevens mag het schoolbestuur opvragen?

Artikel bekijken

Interessante informatie

Vorige
Volgende